"Път на любовта" на магистрала Марица - Борисов готов сам да го плати

За бившия премиер това е "Път на любовта към Господа"

OFFNews 28 април 2017 в 11:03 14615 3

Снимка бТВ

Магистрала "Марица", освен че е глътнала 50 милиона повече, стана известна и с "Пътя на любовта".

"Пътят на любовта", който води от магистралата към село "Златна ливада", не бил предвиден в проекта и за него нямало бюджет, но той бил построен. Това обаче, според строителите на магистралата, станало възможно заради любовна тръпка между шефа на АПИ Лазар Лазаров и кметицата на селото тогава Ирина Панева. 

Вчера за този път разказа пред бТВ инж. Илия Запрянов, бивш зам.-ръководител на надзора на Лот 1 от магистрала "Марица". 

Бившата кметица и Лазар Лазаров, който вече също е бивш шеф на АПИ, отрекоха това, а кметицата уточни, че пътят води към един от най-красивите манастири у нас - "Свети Атанасий". 

А днес в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, в чието управление скандалната магистрала "Марица" беше построена и открита, коментира "Пътя на любовта" с гордост и възмущение: 

"Пътят на любовта... Този прекрасен манастир - достъп до него нямаше. Пътят беше в окаяно състояние. Ние стотици църкви и манастири сме построили и ремонтирали основно. Невероятно красиво място е там, сега всички имат възможност да идат, да се поклонят на Свети Атанас, там е било и скривалището на Левски, могат да го видят.

За всичко друго мога да си затрая и да си замълча, но за църквите и манастирите... Християните да имат възжможност да отидат до сградите, това е в основата на нашата програма. Да, "Пътят на любовта" към Господа е там. Първият път, когато отидох, там не можеше да се стигне. 

Нека това да е е нарушението, това да е грешката. Ако това е проблемът, аз съм готов да го поема този път. Ако се намери съдия, да ни осъди, че сме направили това за Господа, има кой да го види...".  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

3

Denis Rizanov

28.04 2017 в 14:27

"Ние стотици църкви и манастири сме построили и ремонтирали основно."


Майка ти да е... долна лъжлива!
Една бе, САМО ЕДНА ЦЪРКВА посочи дето си я построил!
Една!
Строил бил...
Той Онзи отгоре гледа, и наказва и за лъжи!

13780

2

Перко

28.04 2017 в 12:45

Понякога е полезно разните политици и служби си вадят кирливите ризи. Не знаех за този манастир и сега задължително ще отида да го видя.

10571

1

Hissarion

28.04 2017 в 11:55

Как ще го поеме с едната депутатска заплата?