Гергов отрича да има общо със строежа на магистрала "Марица"

OFFNews 26 април 2017 в 12:36 5916 1

Бизнесменът Георги Гергов отрича да има нещо общо с разследвания от прокуратурата строеж на ЛОТ 1 на магистрала "Марица". В писмо до медиите Гергов обширно обяснява, че фирмата-строител "Пътища Пловдив" тогава не е била негова. 

Фирмата "Пътища Пловдив" е получила 51 милиона от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) за строежа на ЛОТ 1, след като е била продадена от Гергов на собствениците на "Агромах", твърди бизнесменът. 

„Нямам нищо общо с договора за 51 милиона лева на „Пътища Пловдив“, който в момента се разследва от прокуратурата“, казва в официална позиция Георги Гергов.

Той обяснява: "На 13.03.2014. всички притежавани от Георги Гергов и „Слънчев ден“ АД-Варна акции, представляващи 98% от капитала на „Пътища Пловдив“ АД , са продадени на „Кристи строй“ ЕООД-Благоевград и Асен Христов Савев.

На 25.03.2014 г. е вписана и промяна в Съвета на директорите на „Пътища Пловдив“ в Търговския регистър. От промяната се вижда, че от тази дата членовете на Съвета на директорите – Тодор Гергов, Цветомир Гергов и Ангел Коджаманов, са заличени от Търговския регистър и дружеството се управлява от Съвет на директорите в състав: Кристина Ивавчева, Асен Савев и Маргарита Попиванова, като се представлява от Маргарита Попиванова и Асен Савев. Информацията е публична и общодостъпна и може да се провери на сайта на Търговския регистър.

Считано от посочените по-горе дати – 13.03.2014 г. и 25.03.2014 г., Георги Гергов лично и свързани с него лица нямат отношение под каквато и да било форма нито към управлението, нито към собствеността на „Пътища Пловдив“.

Разследваният договор между "Пътища Пловдив" АД и АПИ е сключен на 30 юни 2015 година и на 31 август 2015 година е изплатена последната сума - общо 51 млн. лева. Това уточни говорителят на Главния прокурор Румяна Арнаудова в предаването „Денят започва“ на БНТ на 26 април 2017 г.".

Миналата седмица Георги Гергов сам подаде оставка, поискана му от Корнелия Нинова, като член на Изпълнителното бюро на БСП заради скандала със срещата между Дончев и Цацаров, на която се оказа, че и той е присъствал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови