Партията на Васил Божков се жалва пред ВАС заради черния списък

OFFNews 07 юни 2021 в 15:39 1921 0

Партията на бизнесмена в Дубай Васил Божков "Българско лято" е внесла жалба във Върховния административен съд заради съставянето на “черни списъци” от служебното правителство под диктовката на чужда държава".

За това съобщи самият обвиняем бизнесмен чрез профила си във фейсбук. 

Миналия петък служебният кабинет реши да се състави списък на лица и фирми, които попадат в обхвата на мерките, наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи на министерството на финансите на САЩ

"Решението на Министерски съвет е без прецедент в демократичната история на страната ни. Служебният кабинет е бързал толкова да изпълни волята на чужди „началници“ (както ги наричаше Борисов), че е престъпил цял куп от основни права на българските граждани, установени с Конституцията, Европейската конвенция за правата на човека, Хартата на основните права на ЕС и множество български закони. Пороците на акта са толкова много и толкова радикални, че партията поиска обявяване на Решението за напълно нищожно.

Правителствата са различни, “началниците” - едни и същи. Единствената промяна може да дойде с Българско лято. Наш началник ще е единствено българският народ", написа Васил Божков.

На 2 юни Министерството на финансите на САЩ санкционира Делян Пеевски, Иво Желязков и Васил Божков, заедно с 64 организации, притежавани или контролирани от Божков и Пеевски, "за тяхната роля в публична корупция, съгласно Указ 13818, който надгражда и допълва Глобалния закон „Магнитски“ за отчетност при нарушаване на човешките права."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови