Пълни самопризнания за убийството в Тервел: бившият съпруг на жертвата е отнел живота ù

OFFNews 29 декември 2021 в 14:40 5964 0

Снимка Окръжна прокуратура - Добрич

А. Ф.

Задържаният снощи за убийството в град Тервел мъж е признал, че е убил бившата си съпруга. Ф. А. (51 г.) е направил пълни самопризнания, съобщи Апелативната прокуратура във Варна.

Тялото на 45-годишната жена беше намерено на улицата рано сутринта на 28 декември с множество травматични увреждания в областта на главата.

Ф. А. беше издирван като основен заподозрян от Окръжната прокуратура в Добрич и полицията в града и е бил открит в апартамент, който бил нает да ремонтира.

Мъжът е обвинен в умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Ако бъде осъден, може да лежи в затвора от 15 до 20 г., доживот или доживот без право на замяна.

Ф.А. е съдействал на разследващите.

Иззети са веществени доказателства, назначени са съдебно-медицинска, съдебно - психологична, биологична и други експертизи.

Бившите съпрузи били в конфликтни отношения.

В прессъобщението си административният ръководитер на Окръжна прокуратура в Добрич Радослав Бухчев благодари на МВР в Тервел и Добрич за проявения от тях професионализъм, бързина и адекватност на действията, извършени с оглед разкриването на тежкото престъпление и задържането на обвиняемия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови