От 3 до 8 години за убийството на 11–годишната Никол от Бургас

OFFNews - Бургас 14 май 2018 в 14:16 5243 0

Снимка OFFNews

Обвиняемият Иван (архив)

Между 3 и 8 години затвор може да получи 15–годишният Иван, ако бъде признат за виновен в убийството на 11–годишната Никол от Бургас. Днес се проведе разпоредително заседание по делото, което се гледа при закрити врата.

Окръжният прокурор Ангел Ангелов посочи, че са събрани всички доказателства и те сочат, че именно Иван е извършителят.

"Законът предвижда от три до осем години лишаване от свобода, при превес на отегчаващи вината обстоятелства между пет и шест години", поясни прокурорът.

Той отказа да навлезе в подробности каква е била причината за убийството. Според обвинителния акт Иван и Никол, които се запознали във Фейсбук, отишли в блок в „Меден рудник“. Там възниква спор между двамата. Според първоначалната версия той е бил за мястото, където трябвало да пушат наргиле. Възможно е от страна на момчето да е имало и тръпка спрямо по-малкото момиче, а тя да го е отхвърлила. След спора обвиняемият извадил нож и я пробол в гърлото. Оставил я да умре в мъки, докато кръвта ѝ изтича, а той отишъл да си играе с други деца, е тезата на прокуратурата. Момчето е било вменяемо и е съзнавало какво извършва, посочват от държавното обвинение.

Родителите на Иван отричат възможността синът им да е убиец, но днес не пожелаха да говорят пред медиите.

Около 20-ина бургазлии днес излязоха на мълчалив протест пред сградата на съда, а възрастен мъж дори замери обвиняемия с яйца. Хората настояваха за сигурност за децата си и поискаха дори доживотна присъда за Иван. Те посочиха, че той ще излезе от затвора, ако бъде признат за виновен, след 5–6 години, когато ще е на 20 години и животът му ще започва, а Никол никога няма да се върне.

Предстои процесът да бъде насрочен и да се гледа по същество. Той ще е по общия ред, тъй като Иван не е признал вината си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови