Спор за наргиле довел до убийството на дете в "Меден рудник" (обновена)

OFFNews - Бургас 21 август 2017 в 13:41 10822 1

Снимка OFFNews

Йовита Григорова и Калоян Калоянов

11–годишно е убитото в „Меден рудник“ момиче, а обвиняемият е на 15 години, потвърдиха на брифинг говорителят на Апелативната прокуратура Йовита Григовора и началникът на областната дирекция на МВР в морския град Калоян Калоянов.

Спор за това къде да се пуши наргиле е един от мотивите, който е довел до убийството на детето вчера. Момичето е било намушкано с нож във врата, а трупът е бил намерен в асансьор на 108-и блок в квартала. На шокиращата гледка се е натъкнал човек, който живее в блока. На полицаите им е бил трудно да идентифицират жертвата, тъй като тя не е имала нито телефон, нито документи. Сигнал, подаден от родителите на убитото дете, е дало тласък на разследването. Няма и свидетели на инцидента.

Момичето и момчето се познавали от няколко седмици, запознали се в социалните мрежи. Именно на лобното място на жертвата си уредили и среща. И двамата не са живеели в блока.

Обвиняемият е 15–годишен, задържан е в дома си днес, а у него са открити и вещи, които се свързват с убийството.

Момчето е арестувано за 72 часа, предстои да му бъде поискана и постоянна мярка „задържане под стража“. Такава мярка е възможна и за деца, посочи Йовита Григорова.

Наказанието, което е най-строгото, ако бъде доказана вината, включително доживотен затвор, може да бъде редуцирано, защото обвиняемият е непълнолетен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12021

1

bls

21.08 2017 в 17:56

"Наказанието, което е най-строгото, ако бъде доказана вината, включително доживотен затвор, може да бъде редуцирано, защото обвиняемият е непълнолетен." OF-a пак не сте коректни. Наказанието не "МОЖЕ" а е абсолютно задължително по закон да бъде редуцирано когато подсъдимият е непълнолетен. "Може" означава, че съдът има избор, а в случая говорим за императивна правна разпоредба. Не може, а ЩЕ бъде редуцирано без значение от дееца или жестокостта на деянието.