Оставиха в ареста ревнивеца, пребил съпругата си с тенис ракета. Домашното насилие продължавало 20 години

OFFNews 16 декември 2022 в 16:39 3916 0

Снимка Архив

Районният съд в Пловдив остави за постоянно в ареста Симо Касабов - мъжът, който нанесе жесток побой над съпругата си с тенис ракета от ревност. 

Ако бъде доказана вината му, може да получи от 3 до 15 години затвор. Решението на съда подлежи на обжалване.

Състоянието на 44-годишната жена остава тежко. Тя е с множество травми - хематоми, счупени ребра, извадена слезка, спукано тъпанче и др. В четвъртък стана ясно, че мъжът я е пребил с тенис ракета, след като я видял да говори по телефон без монтираните от него подслушватели.

Иззета е тенис ракетата, съобщи наблюдаващият прокурор Атанас Илиев, цитиран от БНТ. 

Илиев допълни, че има показания от самата пострадала за системно домашно насилие, което Касабов е упражнявал от над 20 години. Налаган е физически и психически тормоз, както и икономическа зависимост.

Има показания на свидетели за случаи на побой над пострадалата, преди тя да сключи граждански брак с Касабов през 2002-а година. Според прокуратурата съпругът е ограничавал личната свобода на пострадалата.

Множество пъти жената е била заключвана. Лишавана е от всякакви социални контакти. Не ѝ е било позволено да работи и да се издържа сама.

Адвокатът на бизнесмена заяви, че той не е осъждан, единствен осигурява доход в семейството си и поиска домашен арест, за да може да се грижи за децата си. От защитата заявиха, че ако бъде направен разпит на децата, могат да се появят нови обстоятелства по делото, а не да се разчита само на свидетелствата на близките приятелки на пострадалата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!