Quantcast

Осем от Фирмата си признали, че са подготвяли бой и убийства на прокурори

OFFNews Последна промяна на 22 юли 2019 в 16:35 9700 1

Осем от общо 18-те обвинени от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група за производство и разпространение на наркотици, силови действия и приготовления за покушения над прокурори, се признаха за виновни и поискаха споразумения с обвинението, приемайки ефективни наказания. 

Така, четири години „Лишаване от свобода“ получи единият от организаторите и ръководителите на групата - Петко Стоянов. Останалите, признали участието си в престъпната структура (наричана от самите участници „Фирмата“) получиха съответно: 3 години и 6 месеца затвор за един от тях, двама – по 3 години, а останалите - 2 г. и 10 месеца, 2 г. и 6 месеца, 2 години, 1 г. и 6 месеца.

Наложените наказания са окончателни и вече са приведени в изпълнение.

Петко Стоянов остава подсъдим по делото в Специализирания наказателен съд по 1 обвинние - отказва да признае участието си в приготовления за убийство на двама прокурори от Специализираната прокуратура и служител на
МВР, за което е обвинен заедно с другия ръководител на групата Иван Йосифов и неговата „дясната ръка“ Стефан Гевгелийски. 

Освен срещу Стоянов, делото в Специализирания наказателен съд ще продължи срещу останалите 10 лица, обвинени за участие в престъпното сдружение и за различни вторични престъпления.

Групата на Стоянов и Йосифов бе неутрализирана на 27 юни 2018 г. Събраните доказателства показаха, че тя е действала от началото на същата година, като целта й е била производство, преработка, придобиване, държане и
разпространение на наркотични вещества и прекурсори. Предлагала е цялата гама от наркотици - марихуана, амфетамин, кокаин, хероин и екстази, като част от тях е произвеждала сама. Не след дълго се формирала и крайната й цел - да завладее наркопазара в София и да постигне големи печалби.

За целта били привлечени хора, които като да доставят наркотични вещества на едро, да работят като „дилъри“ на групата, да транспортират „стоката“ до крайни клиенти, да извършват силови и наказателни действия над
конкуренти и нелоялни партньори, както и други лица, които са пречка за дейността - в т.ч. служители на МВР и магистрати. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4908

1

zuljin

22.07 2019 в 19:12

ГРОБ разчиства безмилостно конкуренцията. Тия дето са били набелязани за отстраняване не са просто прокурори и служители на МВР, а хора на ГРОБ, от същия бранш.