Осъдиха мъж на 3 месеца затвор заради закана за убийство

OFFNews 22 ноември 2016 в 17:09 4018 0

64-годишен мъж беше осъден на три месеца лишаване от свобода заради закана за убийство, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Обвиняемият Иван Д. се е признал за виновен за това, че февруари тази година е заплашил с убийство негова съгражданка след скандал. Мотивите на съда са, че това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му - престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК. 

Иван Д. се призна за виновен за това, че на 29.02.2016 г. в гр. Павликени се заканил с убийство по отношение на жена от същия град и Пострадалата ж

Жената, получила заплахата, е детска учителка, в деня на случилото се - 29 февруари, около 17:30 часа, тя се прибирала към дома си, когато кучето на Иван тръгнало към нея. Тя повикала съпруга си и последвал скандал между двете семейства, при който осъденият я заплашил.

Жената казала, че ще извика полиция, в отговор на което вече осъденият Иван й казал, че не се страхува от полицията, защото има „жълта“ книжка. Мъжът заплашил жената, че ще извади пушката и ще я застреля, без да му мигне окото.

Присъдата му подлежи на обжалване. На основание чл. 66 от Наказателния кодекс наказанието е отложено с три години изпитателен срок.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови