Оръжие и бланка за криминална регистрация са открити в офиса на Васил Божков (допълнена)

OFFNews Последна промяна на 19 февруари 2020 в 15:20 7184 2

При претърсвания и изземвания в офис на ул. „Московска“ 43 в столицата, където е офисът на Васил Божков, е намерено огнестрелно оръжие, съобщават от прокуратурата.

В заключена каса пък е намерена и иззета оригинална регистрационна бланка за криминалистическа регистрация - образец №5 на лицето В.Б. На бланката са нанесени криминална регистрация, както и две присъди – от 1979 г. за извършването на незаконна към онзи момент хазартна дейност и от 1982 г. за нанасяне на средна телесна повреда.

Наличен е и мастилен дактилоскопски отпечатък на лицето върху предвиденото за това място на бланката.

Заради иззетата от офисните помещения на обвиняемия Васил Божков оригинална бланка Специализираната прокуратура е изискала от главния секретар на МВР да назначи проверка по случая, която да установи:

- регистриран ли е бил криминалистически Божков в поделения на МВР, кога и къде се намират бланките от криминалистическите и съдебните му регистрации;

- съхраняват ли се бланките образец №5 по съответния законов ред и къде, в чии правомощия и компетентности попада контролът по съхранението им;

- има ли данни в системите на МВР, че въпросната бланка е била връчена в оригинал на Васил Божков, ако има – кога и на какво правно основание е извършено това.

Намерени са още множество предмети, имащи белезите на движими културни ценности, чийто произход предстои да се установява. По част от предметите все още има видими следи от непочистена пръст.

Повечето предмети са открити в „насипно състояние". Съхранявани са не по установения ред, а в кутии от пури, обувки, както и в опаковки за шоколадови бонбони и кашони от памперси, а други са оставени директно върху подовата настилка. Сред предметите с белези на движими културни ценности има и такива, които са обвити в амбалажна хартия и вестници, както и изсипани в найлонови торбички.

Намерените предмети се изземват за нуждите на разследването, като се опаковат и транспортират по надлежния законов ред, при стриктното спазване на международната практика и стандарти по съхранение на движими културни ценности.

Предметите се изземват в присъствието на служители от Националния исторически музей, където ще бъдат оставени на съхранение, съобщават още от прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3431

2

zuljin

19.02 2020 в 16:18

То и в дома на Гешефтев да влезнат, кой знае какво ще открият... а пък в дома на някой депутат - направо не ми се мисли...

13355

1

aviatora

19.02 2020 в 15:59

Кой нормален може да повярва на поредно ченгеджийско-мутренско подхвърляне на компромати?!!!