Обвиниха за средна телесна повреда мъжете, пребили до смърт таксиджия в Петрич

OFFNews 31 май 2021 в 14:21 10440 0

Двамата мъже, пребили до смърт 44-годишния Самуил Кацарски в Петрич, са с обвинение за причиняване на средна телесна повреда, съобщават от прокуратурата. 

27-годишният П.Т. и 24-годишният К.К. са задържани под стража, като защитата им е обжалвала мярката. 

Миналата неделя, на един от централните булеварди в Петрич двама мъже го пребили с боксове, оставяйки го в безпомощно състояние. Мъжът е изпаднал в кома, като е бил в болница седмица, но снощи е починал. 

Разпитани са свидетели, извършени са разпознавания, изискани са видеозаписи. Назначени са видеотехническа и лицевоидентификационна експертизи.

Установено, че в сутринта на 23 май в магазин в Петрич възникнал конфликт между две компании. Ставайки свидетел на случващото се, пристигналият на място с таксиметров автомобил С.К. се опитал да предотврати ескалацията на напрежението.

Въпреки това словесната агресия прераснала във физическа, при което мъжът бил ударен. Нападателите си тръгнали, но не след дълго се върнали. Те започнали да удрят в главата и тялото таксиметровия шофьор, вследствие на което той паднал на пешеходната пътека. Дори и тогава С.К. отново бил силно изритан в главата.

Свидетели спрели агресивните мъже, а междувременно пострадалият изпаднал в кома. Присъстващи оказали незабавно първа помощ. На място пристигнал екип на Спешна помощ, който транспортирал С.К. до болницата в града, а впоследствие в София, но С.К. починал. 

Назначена е аутопсия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика