Обвиниха мъж за подкуп на полицаи

OFFNews 08 ноември 2021 в 14:13 1130 0

Снимка Прокуратура на РБ

Софийска градска прокуратура привлече към наказателна отговорност 38-годишния И.И. за подкуп на двама служители на районно управление в  София. 

За престъплението, за което е повдигнато обвинението, се предвижда наказание лишаване от свобода до десет години и глоба до петнадесет хиляди лева. 

Според събраните по делото доказателства служителите на реда спрели за проверка моторно превозно средство, управлявано от И.И. Обвиняемият дал на полицейските органи парична сума, за да не го задържат и да не бъде проверена правоспособността му за управление на моторно превозно средство, както и за да не му бъде извършена проверка за евентуална употреба на наркотични вещества или техни аналози.

И.И. е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа. Нуждата от задържането му е обоснована от тежестта на престъплението, както и от факта, че той е многократно осъждан.

Предстои наблюдаващият прокурор да внесе в съда искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови