Обвиниха 17-годишен чужденец за наръгания ученик в София

Бащата на пострадалото момче разказа подробности за нападението

OFFNews 25 септември 2022 в 11:47 2665 0

Темида

Снимка Архив

Нападателят на 16-годишен ученик е задържан за 72 часа

17-годишен чужд гражданин е задържан и привлечен към наказателна отговорност, заради намушканото с нож момче в София. 

На 23 септември на ул. „Пиротска“ обвиняемият Б.А., чрез нанасяне на удар с нож в областта на корема на К.В., му причинил телесна повреда, изразяваща се в нараняване на коремната стена, засягаща две области на тънкото и дебелото черво, съобщиха от Софийска районна прокуратура. 
По случая е образувано досъдебно производство за престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“. До момента в хода на разследването са разпитани свидетели и е извършен оглед на местопроизшествието. Назначени са експертизи. Б.А. не е гражданин на Република България и няма постоянен адрес, предвид това и възможността да се укрие или да извърши друго престъпление, дежурен прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.

Утре от СРС ще бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. 

Бащата на намушканото момче Иво Вълков разказа по бТВ, че синът му е стабилизиран. 

„Това, което ми е известно до момента, е, че след размяна на реплики се започва нападение. Двама от нападателите са бежанци, а третият – български гражданин. Нападат сина ми и негови приятели. Това става пред магазин до училището. След спречкването се разделят. През това време тримата нападатели се връщат до магазина, единият прескача бара и взима нож“, разказа Иво Вълков. 

Собственикът на магазина се е опитал да вземе ножа, но не е успял. След това тримата догонват групата на сина ми, някои се разбягват, но синът ми и още един негов приятел не успяват. Наръган е в гърдите и корема. Третият нападател – българинът, се оказа, че е Ахмад Алгафари, племенник на Нидал Алгафари. Това са данните на очевидци“, разказа още бащата. 

Версията на семейството на Алгафари е, че той се е опитал да спре човека с ножа. Тъй като не е установен като извършител, е бил освободен. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови