Обвиняем за бруталното убийство на мъж в с. Новачене остава в ареста

OFFNews 18 май 2024 в 18:10 1463 0

Снимка GettyImages

Обвиняемият за убийство на мъж в с. Новачене остава в ареста, съобщиха от Апелативна прокуратура – София. На 15 май бяха намерени обгорени останки на 57-годишен мъж от с. Новачене, за когото било заявено, че е в неизвестност от няколко дни. Беше установено, че последно той бил забелязан в компанията на ползвател на имот в селото, а ден по-рано между двамата възникнал скандал.

Разследват зловещо убийство в Ботевградско, открити са обгорени тленни останки

Днес съдът разгледа искането на Окръжна прокуратура – София за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 77-годишния О.Н., привлечен в качеството на обвиняем за умишлено убийство. В хода на разследването по образуваното досъдебно производство е установено, че на 11 срещу 12 май т.г. в с. Новачене, община Ботевград, е умъртвен 57-годишният К.С.

По първоначални данни смъртта е причинена посредством нанесени удари с брадва по цялото тяло на жертвата, след което то е било разчленено и изгорено.

"Съдебният състав прие доводите на Окръжна прокуратура – София за наличие на обосновано предположение за виновността на обвиняемия О.Н. Съществува реална опасност той да извърши престъпление и да се укрие. Определението на съда може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд", се посочва в съобщението.

"О.Н. вече е осъждан за средна телесна повреда", каза вчера административният ръководител на Окръжна прокуратура-София Наталия Николова.

По думите ѝ обвиняемият не се признава за виновен за убийство и не дава обяснения. Тя уточни, че ще му бъде назначена съдебно-психологична и психиатрична експертиза.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Най-влиятелните хора в Европа се събират в София