Обвиненият за палежа на складовете бездомник остава в ареста

OFFNews 25 август 2016 в 19:05 5034 2

Снимка БГНЕС

Окръжният съд в Пловдив остави в ареста обвинения за палежа на тютюневите складове бездомник Любомир Данчев. 

Пред съда Данчев обяви, че не е виновен за пожара, и поиска да бъде освободен. 

Защитниците му обявиха, че той не е извършил престъплението. 

Невъзможно е от една цигара да се запали умишлено такъв голям склад. Дори да е така, обвинението трябва да е по непредпазливост. Любомир Данчев е необходимият грешник за пловдивската прокуратура, подчерта Зоя Тошкова, един от защитниците му, цитирана от Дарик. 

Според прокурор Костадин Паскалев въз основа на събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е виновен за подпалването на сградата на ул. "Екзарх Йосиф" 13, от която тръгнаха пламъците, след което обхванаха и съседните три склада.

По време на заседанието стана ясно, че обвиненият за палежа има зад гърба си 3 пожара на жилища, в които е живял през годините, в това число бащината му къща. Мъжът е с множество криминални прояви и е осъждан нееднократно.

Ако бъде признат за виновен за палежа на складовете Данчев може да получи от 5 до 15 години затвор.

Решението на съда Данчев да остане в ареста беше повлияно и от това, че мъжът няма адресна регистрация и няма как да бъде открит, ако бъде освободен. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12005

2

Пламен Кондев

26.08 2016 в 19:41

Смятай Елке -- обвиняемият е виновен за подпалването на сградата на ул. "Екзарх Йосиф" 13, от която тръгнаха пламъците, след което обхванаха и съседните три склада. -- голям майстор тоз подпалвач с един удар четири заека

13340

1

Blagodatka Dushanova

25.08 2016 в 20:15

Опа!Нали ви казах,че ще си намерят "бушон"!Разследването ще спре до тук.Никой даже няма да го пита -кой му е дал пари да се направи на подпалвач.Това не е пожар тръгнал от една ,забравена цигара...както казали очевидци ,пожарът започнал почти едновременно от четирите страни на първата сграда...