Обвиненият за двете убийства в Лозен остава за постоянно в ареста

OFFNews 07 август 2023 в 16:27 1914 1

Бояджиев

Снимка БГНЕС

Чавдар Бояджиев бе доведен в съда, окован в белезници.

Софийският градски съд остави за постоянно в ареста Чавдар Бояджиев, който е обвинен за двете убийства край софийското село Лозен - на 27-годишен мъж и 18-годишно момиче. Според магистратите има реална опасност да се укрие и да извърши друго престъпление, тъй като е лица с особено висока степен на обществена опасност.

Мъжът бе докаран в съдебната зала, окован с белезници.

Искането за ареста му бе внесено по-рано днес от прокуратурата, а Бояджиев и защитникът му не оспориха мярката за неотклонение "задържане под стража". Пред съда обвиняемият обяви, че не е упълномощавал никого да го представлява, затова защитата му е поета от служебен адвокат.

Вчера Бояджиев е направил пълни самопризнания. Той е обявил дори, че умишлено е умъртвил още една жена. През 2022 г. той се обърнал към полицията, като обяснил, че е убил приятелката си по време на секс. Но е бил освободен с мярка подписка, защото е бил обвинен в убийство по непредпазливост.

При задържането му сега у Бояджиев е открит пистолет със заличени номера, както и дебитна карта на една от жертвите. По оръжието е имало следи от кръв на жена. Разбра се още, че обвиняемият е искал да иде в Русия и да воюва като доброволец, защото така няма да е възможно да бъде екстрадиран у нас.

Жителите на софийското село Лозен две вечери под ред излизат на протест с искане за справедливи процес, присъда и да бъде приложена цялата строгост на закона. 

Пускането на Чавдар Бояджиев с подписка предишния път стана причина да бъде доверието от 8-о районно управление в София, а и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов поиска оставката на шефката на Софийската районна прокуратура Невена Зартова, но тя отказа да я подаде.

От МВР пък съобщиха, че началникът на сектор "Престъпления против личността" към отдел "Противодействие на криминалната престъпност" в СДВР гл. инспектор Григор Йосифов е преназначен на по-ниска длъжност, а началникът на столичното 8-о РУ напуска системата на МВР.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

1

Джендо Джедев

07.08 2023 в 23:08

"Разбра се още, че обвиняемият е искал да иде в Русия и да воюва като доброволец, защото така няма да е възможно да бъде екстрадиран у нас."

Тъкмо се канех да напиша "Да позная ли на тоя каква му е политическата ориентация?", ама явно няма нужда.
 
X

Да помогнем на украинските деца!