Обвинен за хулиганство по време на антиправителствените протести отива на съд

OFFNews 03 февруари 2021 в 15:15 2012 0

Обвиняем за непристойно поведение по време на антиправителствените протести отива на съд. 27-годишният мъж замерял с твърди предмети полицаите, ангажирани с охраната на митингите, като деянието му се отличавало с изключителна дързост, съобщават от прокуратурата.

На 2 септември 2020 г. на столичния площад "Независимост" се провеждал общонационален протест. Около 21:00 ч. най-отпред сред протестиращите били обвиняемият Р. И., заедно с В.В., Д.В. и Ц.Й. В същото време в района между сградите на Министерския съвет и президентството се намирали служители на СДВР, на които било възложено да наблюдават лица, грубо нарушаващи обществения ред.

Униформените забелязали обвиняемия Р. И., който се движел сред протестиращите и видимо ги поощрявал да хвърлят бомбички (пиратки), бутилки и други предмети по служителите на реда и същевременно отправял нецензурни изрази.

Мъжът хвърлял по полицаите твърди предмети, наподобяващи пиратки, като избухвали във въздуха и се чувал силен гръм. След това Р. И. отивал до близко разположени палатки на протестиращите, от където вземал други предмети, и отново замерял униформените.

Служителите видели, че Р. И., В.В., Д.В. и Ц.Й. си тръгват от мястото пред Народно събрание 2. Бил подаден сигнал за посоката на потегляне на автомобила към служители при ОСПС-СДВР. Около 22:15 ч. колата на нападателя била спряна за проверка. При нея били намерени пиратки, които В.В. предал доброволно. Четиримата били задържани за срок до 24 часа и отведени в Седмо РУ-СДВР.

По случая било образувано досъдебно производство, спрямо Р. И. била взета мярка за неотклонение "подписка". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !