Общинарят от ГЕРБ в Септември разследван два пъти за побой и намушкване с нож

OFFNews 05 септември 2017 в 13:10 8566 0

Общинарят от ГЕРБ в Септември разследван два пъти за побой и намушкване с нож

Две производства е имало срещу бившия председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков. Както стана ясно с негов пистолет беше убит 47-годишният Наско Тонкев, а непосредствено след инцидента от полицията обявиха, че с оръжието е стреляло 6-годишно дете. По-късно свидетели, а и от прокуратурата, опровергаха това. 

От Окръжната прокуратура в Пазарджик обясниха за OFFNews, че срещу Влайков са водени две досъдебни производства. Едното е от 2008 година, а второто - от 2012 г. И двете обаче са прекратени и в момента двете постановления са изпратени за проверка за основателността им.

Първото дело е водено от Районната прокуратура във Велинград. То е е за нанасяне на средна телесна повреда "при афект". Второто дело е от 2012 г. и е отново за нанасяне на средна телесна повреда. Тогава Влайков нападнал шофьор на пътя, тъй като при разминаване с колата, в която се возил и общинарят, мъжът не изключил дългите светлини. Тогава той намушкал мъжа пет пъти с нож. Делото обаче било прекратено, защото липсвало тъжба от страна на пострадалия мъж. 

И двете дела ще бъдат ревизирани от Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Заради съмнения за безпристрастност при воденето на разследването главният прокурор Сотир Цацаров разпореди то да бъде поето от прокуратурата в Пловдив. 

Днес ще бъде разпитано 6-годишното дете, за което първоначално се появиха съмнения, че е произвело смъртоносния изстрел на частното празненство в село Виноградец. Детето ще бъде разпитано при спазването на всички изисквания за разпит на малолетно лице в така наречената „Синя стая“ в присъствието на педагог, психолог и съдия, коментира за "Фокус" окръжният прокурор на Пазарджик Васил Малинов.

Роднините на убития във Виноградец Наско Тонкев обаче са категорични, че фаталният изстрел не е бил произведен от 6-годишното момченце, а от собственика на оръжието – председателят на Общинския съвет на Септември Лазар Влайков. Пред bTV дъщерята на убития Деница заяви, че хората на масата на празненството произнесли стотици пъти, но не е видяла оръжието да е било в ръцете на детето. 

Последно Влайков е стрелял от масата, без да става, разказва Деница. Минута по-късно чула друг изстрел, който бил фаталният. След това видяла баща си, който питал „Какво направи бе?” и казал, че са „го ударили”. Направил две крачки и паднал, а в ресторанта му настанала паника.

В рамките на деня се очаква да бъде разпитан в качеството му на свидетел и Районния прокурор на Пазарджик Георги Кацаров заради близките му отношения със собственика на пистолета Лазар Влайков. Смята се, че минути след инцидента двамата са се чули. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews