Новият шеф на СГС встъпи в длъжност

Владислава Тричкова 07 юли 2015 в 12:19 3256 0

Снимка БГНЕС/ПЕТКО НАЛБАНТОВ

Новият председател на Софийски градски съд (СГС) Калоян Топалов встъпи в длъжност на официална церемония. 

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов откри церемонията, като заяви, че всяко начало е трудно, а днешният ден поставя ново начало за СГС. Той обаче е убеден, че Топалов притежава необходимата твърдост и непоколебимост да отстоява независимостта. Председателят на ВКС посочи и че новият шеф на СГС заема поста в труден момент - точно, когато имиджът на съда е на дъното.

"Осъзнавам, че ми предстои дълъг и не особено лек път", коментира Калоян Топалов. Той обаче бе категоричен, че е готов да поеме по него и че е време Софийският градски съд да започне да работи нормално. 

"Управлението на СГС не е само кауза, но и отговорност", допълни Топалов. 

Той коментира и СРС-тата и даването на разрешение за използването им. Според него е въведена позитивна практика, която ще се запази, а именно осигуряването на повече съдии за подписването на разрешенията за СРС, което ще стане след законови промени.

На церемонията присъстваха и министърът на правосъдието Христо Иванов, омбудсманът Константин Пенчев, изпълняващият длъжността шеф на Апелативния съд Стефан Гроздев, както  и много съдии. 

                                            Снимка:  БГНЕС/ПЕТКО НАЛБАНТОВ

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!