Няма камери в района на тежката катастрофа до Панчарево, проверяват пил ли е загиналият шофьор

OFFNews 07 септември 2022 в 18:20 2783 0

ударените автомобили

Снимка Европейски център за транспортни политики

Тежката катастрофа до Панчарево.

В района на тежката катастрофа до Панчерево, в която пострадаха 8 души, а един човек загина, няма видеокамери, съобщиха от прокуратурата. 

Назначени са техническа експертиза за състоянието на леките автомобили, съдебномедицинска експертиза на тялото на починалия мъж и съдебнохимическа експертиза, която да установи дали има алкохол и упойващи вещества в кръвта на загиналия шофьор. 

Разследването на катастрофата е под надзора и ръководството на Софийска градска прокуратура.

Три коли се удариха снощи на пътя между София и Самоков. По първоначална информация причината е забранено изпреварване. 

От катастрофата в тежко състояние са общо четирима души. "Няма промяна в състоянието на 18-годишното момче. То остава много тежко. Момчето е с множество травми и с реална опасност за живота. Настанено е в Централна реанимация на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“. Лекарите правят всичко по силите си да го стабилизират, но засега е рано за прогнози", съобщи доц. д-р Мая Белитова, началник на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение.

В "Света Анна" са настанени три момичета -  - на 14, 16, и 18 години с тежки съчетани травми, съобщи на брифинг директорът на болницата д-р Славчо Близнаков по-рано днес. В "Пирогов" са две момчета - на 16 и 18 години, момиче, 44-годишен мъж и 16-годишният му син.

Разпитани са свидетели, направен е оглед на местопроизшествие, приложени са скица и фотоалбум към него, иззети са три леки автомобила, допълват от прокуратурата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!