Не ви ли е срам? Йоло Денев и прокурори излязоха да бранят Гешев

Опитаха да убият главния прокурор! Благодарение на Бог нямаше пострадали, каза Сийка Милева

Светослав Метанов 02 май 2023 в 12:21 8942 19

Гешев ми е Фалконе

Снимка Светослав Метанов

Гешев ми е Фалконе!

Прокурори с червени тоги, униформени военни прокурори, прокурорки с голямо количество ботокс в устните и войнът на Тангра Йоло Денев с байрак "Свобода или смърт" се строиха в защита на главния прокурор Иван Гешев на стълбите пред Съдебната палата в София.

Преди ден от държавното обвинение обявиха, че срещу него е имало опит за атентат с взривно вещество, което било с мощта на адска бомба - три килограма тротилов еквивалент. На медиите бе показана и малка разкопана ямка край пътя, където според версията на прокуратурата бил сложен взривът.

Зрелището в центъра на столицата привлече вниманието на огромно количество фотографи, журналисти, оператори и случайни минувачи. Преминаващи чужденци също бяха заинтригувани.

- Какво се случва тук? - попита млада дама на английски език репортера на OFFNews.

- Прокурори протестират срещу беззаконието.

- Прокурори протестират срещу беззаконието!?! Колко интересно!

Безспорно някои български реалности са невнятни за родените дори и на няколкостотин километра на запад от Калотина, но дори и докато говорителят на главния прокурор Сийка Милева с много строга и загрижена физиономия говореше пред рояк микрофони, съвсем нашенски нашенец се провикна към хората в тоги:

"Наистина, не ви ли е срам?"

Отговор, естествено, не получи.

Недопустимо е да се мисли, че терористичният акт срещу Гешев е инсцениран, заяви Милева пред журналистите.

“Този терористичен акт е срещу цялата държава и национална сигурност на България. Ние ще направим всичко възможно не само заради него, а заради цялата Прокуратура. Недопустимо е някой да мисли, че това е инсцениран акт, това е несериозно”, каза тя.

Според нея магистратите не се страхуват.

"Събрали сме се съдебни служители, които дават живота и здравето си за обществото. Жертви сме на война срещу прокуратурата - с компромати, медийни атаки, публикации, лобистко законодателство и улични протести. Не успяха, но се опитаха да убият главния прокурор. Опитът му за убийство е породен не само от желание за физическото му унищожение на лица от криминалния контингент, олигарси и политици, подсъдими и обвиняеми. С този гнусен и демонстративен акт искат да покажат на всички нас, че с натискането на един бутон могат да убият един човек. Благодарение на Бог нямаше пострадали, но утре този взрив може да се намира в дома на всеки един от нас", заяви тя.

Милева поиска защита на "нас и нашите семейства" от отговорните институции.

"Подкрепяме главния прокурор. Този терористичен акт е не само срещу него и прокуратурата, но и срещу цялата държава и националната сигурност. Ние ще направим всичко възможно да установим извършителите на този гнусен терористичен акт срещу главния прокурор. Тук сме не само заради него, но и заради цялата прокуратура. Това, което видяхме вчера, е недопустимо в една правова държава", патетично добави Гешевият глас. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11948

21

зора

08.05 2023 в 17:46

Тези с червените тоги не изпитват ли срам, заради стореното от тях на 2.05? Ще се извинят ли и те, като Сарафов, че са били подведени от...Сийка? Засрамете се!

10298

19

AntiZ

02.05 2023 в 18:25

Лалугер Н., статията е проста като боб, но не е за прости хора. Шекерчо, това и аз твърдя. Пораженията от тези палячовци и от тъпите им клакьори (като този лалугер), са огромни! Ей го, държавата ще вкара в затвора циганин, откраднал 10 кила желязо, а онази свинска карантия в парламента, дето и шеф на данс замалко да стане, ще ти се лези от телевизора още дълго. А на козела мадридски, всички дружно ще му платим заради некадърността на тези с коледните одежди. Ама как друго ячче да стане, като народа тъп, тъп, та чак вдлъбнат? Нали бе, лалугер!

-1600

16

Люгер Химарс

02.05 2023 в 16:14

какъв е жанрът на тази статия? Пародия от работническо дело? прес рилийз на рашистка номенклатурна пп формация от деца и внуци? Или просто "излияния"?

4038

15

Moirae

02.05 2023 в 16:05

Не-арестуващата ни прокуратура по съвецки модел Ви крещи в очите:
- Приемайте да се страхувате от жалки неща и дребни хора! Страхувайте се!

-529

14

6екеr4о

02.05 2023 в 15:57

Уважаеми АнтиЗ,
за да е пълна картинката на везната трябва да сложим и тези, които незаслужено са репресирани, за да върви далаверата с рушветите.

Лично съм виждал как съдът на втора инстанция остави за постоянно в ареста един ром, когото бяха засякли с тест, че шафира след като е лапал някакво хапче преди 5-6 дена.

Адвокатката представи документи, че той е баща на 2 деца, но прокурорката се фръцна, че нямало доказателства, че той се грижи за тях...
Правосъдие, братовчед!

723

13

user4eto

02.05 2023 в 15:32

Инсцинираха си атентат.
Правят цирк и с този протест, който никой нормален човек не разбира.
А след това ще разследват. Интересно кой ще отнесе вината?
Някой бездомник - не става.
Някой който не си е платил закрилата през последният месец - може би.
Но най-вероятно ще е някоя политическа заигравка.

Циркаджии, засенчвате дори клоуните от цирк Дю Солей!

10298

12

AntiZ

02.05 2023 в 15:27

Ми то такова ни е и правосъдието, Шекерчо! Точно това е абсурда: прокурори да стачкуват срещу престъпността е като лекари да стачкуват срещу болестите, архитекти да стачкуват срещу застрояването, шофьори да стачкуват срещу производителите на автомобили! И да, не са на един кантар. Защото ако архитект направи грозна сграда, ще загрози някоя улица. Ако прокурори прикриват престъпници, тогава всички страдат. Освен тези с коледните одежди и самите престъпници.