Убиецът на Анита от Перник бил с ограничителна заповед за насилие, но тя се връщала при него

OFFNews 30 април 2023 в 12:46 7168 2

Убийство в Перник

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Убийство в Перник

Заподозреният за убийството на 43-годишната Анита Димитрова от Перник неин съпруг Димитър Димитров е имал ограничителна заповед заради домашно насилие. Той не е трябвало да се доближава на 50 метра от семейното жилище за срок от 10 месеца.

Това стана ясно от брифинг на прокуратурата, която даде подробности за извършеното в събота убийство.

Снощи 41-годишният Димитров бе задържан. Той не е дал обяснения пред органите на реда, пред свои близки е отрекъл да е убиецът.

Жената е открита мъртва от баща си и двете си деца - на 14 и 16 години - в семейното жилище в кв. Изток. Сигналът за убийството е подаден от едно от децата в 4:27 часа в събота, каза на брифинг директорът на ОДМВР-Перник ст. комисар Павел Млеканов.

Пристигналият патрул от Областната дирекция на МВР в Перник отцепва голям периметър в района и започва работа. Уведомена е и Окръжна прокуратура в Перник.

"Версиите са няколко - патологична ревност, има такива данни, не се изключва. Спор за пари. Версиите са няколко, една по една ще бъдат изчистени, но в основата стои алкохолът, употребата на алкохол", каза старши комисар Млеканов.

Как е извършено убийството тепърва ще се изяснява. Засега е ясно, че по жената не е стреляно, но по тялото ѝ са нанесени множество травми.

Жената е била поставена под защита от домашно насилие след сигнал за насилие в семейството от декември 2022 г. На съпруга ѝ е била издадена забрана да доближава жилището на повече от 50 метра за срок от 10 месеца и той е глобен, каза Албена Стоилова, наблюдаващ прокурор и говорител на Окръжнатажната прокуратура в Перник.

Това не е бил единственият конфликт между съпрузите. След като при предишни случаи на насилие тя си е тръгвала и се е връщала при родителите си, той се разкайвал и я умолявал да се върне. Правил и опити за самоубийство. И тя се връщала.

Срещу Димитров е повдигнато обвинение за умишлено убийство. Мярката срещу него ще се гледа утре, 1 май. Ако бъде признат за виновен, той може да получи между 10 и 20 години затвор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

01.05 2023 в 09:45

Такъв е социалния съдия, не чака.

Ще се разбере скоро драмата.

Далеч не изглежда най-здравословната ситуация през годините, и сигурно е ескалирала, заради некадърните органи на реда и социалните услуги.

870

1

Constanza

30.04 2023 в 15:06

Т.е. той е само заподозрян за убийството, но уважаемата редакция вече го е осъдила.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика