Не една, две са средните телесни повреди на Дебора

OFFNews 21 август 2023 в 08:21 11517 8

Дебора Михайлова

Снимка Скрийншот

Дебора Михайлова

Не една, а две средни телесни повреди са нанесени на обезобразената с макетно ножче Дебора.

Това е установила новата съдебно-медицинска експертиза, направена от съдебни лекари в Пловдив, съобщи адвокатът ѝ Делян Славов пред Нова тв. До нея се стигна, след като всички съдебни лекари в Стара Загора - където бе извършено престъплението - си направиха самоотвод по делото. Първата експертиза, от Стара Загора, сочеше лека телесна повреда.

Едната средна телесна повреда е черепно-мозъчна травма, мозъчен оток, лека мозъчна контузия, която е довела до временно разстройство на здравето и опасност за живота. Втората е обезобразяване, с множество порезни рани по лицето и тялото на пострадалата, обясни впоследствие прокуратурата.

Обвиняем за престъплението е 26-годишният Георги Георгиев от Стара Загора.

Георги Георгиев (вдясно)

„Резултатът от първоначалната експертиза беше скандален. Факт е, че е налице обезобразяване. Трайните белези към момента са по тялото, нараняванията по лицето са по-плитки. Дебора все още има кошмари след случая”, обясни Славов.

Според адвоката на база новите данни повдигнатото на заподозрения обвинение следва да бъде променено на член от НК, който предвижда 2 до 10 години лишаване от свобода, а не каквото е сега - до 3 години.

За случая с 18-годишното момиче се разбра в края на юли - месец след обезобразяването, когато нейните майка и приятелка разказаха за него. Оказа се, че първоначалното определение на Районния съд, че на момичето е нанесена средна телесна повреда, е преквалифицирано от Окръжния съд на лека телесна повреда. Това е и причината на съда да пусне Георги Георгиев от ареста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12021

8

bls

21.08 2023 в 18:25

Sia, момичето говори - нали пусна видео в което благодари за подкрепата.

1809

7

Sia

21.08 2023 в 13:59

Не може да нарежеш някой така, да му причиниш такава болка и после да търсиш лека ли е, средна ли е. Сигурно и е изтекла половината кръв. За такова нещо трябва да има години, години затвор, доживотен ако можеше! Всеки, който мисли обратното, да си представи как него го реже един психопат загубил човечност, дори един път така. Жената е загубила говора си. Това е травма за цял живот, никога няма да се възстанови напълно от зверството. Това е психопат, той не е нормален, трябва да бъде затворен, за да не е близо до деца и жени.

1809

6

Sia

21.08 2023 в 13:54

Гнусно говедо, дано дъщеря му да порасне и да спре да му говори. Винаги се намират такива, които остават да си говорят с животните...

1000

5

Терицио

21.08 2023 в 10:07

Много е важно този дребен престъпник, да получи поне 10 години затвор!Ще се погрижим да не му се размине!

12021

4

bls

21.08 2023 в 09:56

Относно обезобразяване при средна телесна повреда съдебната практика в постановление на върховния съд е определила следното: Обезобразяването е такова увреждане, при което се причиняват значителни изменения на лицето, снагата или крайниците на тялото, които обективно загрозяват вида на човека. КРАТКОТРАЙНИТЕ загрозявания не съставляват средна телесна повреда.

12021

3

bls

21.08 2023 в 09:55

Владе, Обезобразяването по нашия закон представлява такова съществено изменение на човешкия образ, което обективно го загрозява. Законът има предвид обезобразяването само на главата, където се намират сетивните органи. Тежка телесна повреда по този състав е налице при кумулативно причиняване на обезобразяване и разстройство на речта или сетивен орган. Разстройството на речта се изразява в такива повреди, които засягат функцията на говора, без да е необходимо да настъпи пълна невъзможност увреденият да изразява своите мисли чрез говор. Разстройството на сетивен орган е налице, когато се увреди частично или цялостно функцията на зрението, слуха, обонянието или мириса. Разстройството на речта или на сетивен орган като непосредствена последица на обезобразяването трябва да бъде завинаги. Под термина "завинаги" следва да се разбира, че както обезобразяването, така и разстройството на речта или на сетивен орган едновременно трябва да имат продължителност за целия живот на увредения.

-1974

2

Владè

21.08 2023 в 09:35

По целия свят обезобразяването на лицето ( независино от това как зараства) е тежка телесна повреда с утежняващи вината ( зависи от засегнатия орган) .
Броя на раните по тялото предполага опасност от развитие на тежка инфекция ( целулит) , състояние много опасно.
Това са фактите. Изводите за , който иска да извежда. Който не иска - бира и кебаци с президинтя на пилоня.

12021

1

bls

21.08 2023 в 09:15

Направо го пишете опит за убийство както иска справедливия народен съд у фейсбук и да се свършва.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика