Насилникът, изтезавал кучето Мечо, се размина само с глоба

СРС му наложи глоба в размер от 3000 лв, както и да изплати 998 лв. за разноски по делото

OFFNews 02 ноември 2023 в 18:29 3538 1

Мечо

Снимка Animal Rescue Sofia

Мечо

Софийският районен съд освободи от наказателна отговорност обвиняемия Захари Шулев за побоя над кучето Мечо и му наложи глоба в размер от 3000 лв., както и да изплати 998 лв. за разноски по делото. 

Решението е взето днес на първа инстанция в Софийския районен съд (СРС), предаде БТА. Според прокуратурата 37-годишният Захари Шулев проявил особена жестокост към куче, като в интервала между 23:45 часа на 23 октомври до 2:42 през нощта на следващия ден той удрял животното, като то получило рани и фрактури по краката.

Деянието е извършено по особено мъчителен начин за животното и с особена жестокост, посочват от държавното обвинение. След направено изслушване на обвиняемия прокуратурата се произнесе, че има всички доказателства, че Захари Шулев е извършил престъплението, за което е обвинен, и изиска глоба в размер от 5000 лв.

В хода на делото обвиняемият беше представляван от служебен адвокат, който представи жалби за посегателство срещу дома на Шулев, поради което той се страхува да се прибере. Пред съда Шулев заяви, че съжалява и че "това няма да се повтори никога повече". Той поиска право на втори шанс от съда.

Случаят с насилието над бездомното куче Мечо стана известен на 24 октомври миналата година в кв. "Карпузица" в София. Обвинителният акт бе внесен в края на февруари.

Докато течеше делото днес, пред Софийския районен съд имаше протестиращи с плакати на кучето Мечо и надписи "убиец" и "садист".

Решението на съда подлежи на обжалване в рамките на 15- дневен срок.

От приюта за кучета, котки и други домашни животни "Animal Rescue Sofia", които спасиха Мечо миналата година, реагираха на новината за пускането на насилника му на свобода: 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

1

dolivo

02.11 2023 в 20:12

а наложена работа с психолог има ли присъдена?

трябва да се работи с този човек професионално, защото тези неща ескалират до хора понякоха

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика