Нападателят от Каспичан направил пълни самопризнания, повдигат му обвинения

OFFNews 27 септември 2018 в 11:48 3523 1

Извършителят на четворното убийство в Каспичан направил пълни самопринания, повдигат му обвинения

Задържаният за четворното убийство в Каспичан в сряда е направил пълни самопризнания. Убиецът се казва Петър и е на 64 години и не е освидетелстван, каквато беше първоначално тиражираната версия.

В сряда, след сигнал от близка на жертвите, полицията откри труповете на възрастно семейство - мъж и жена на 81 и 70 години, и техните син и дъщеря, на 46 години и на 48 години. В присъствието на съдебен лекар по телата им са открити наранявания, причинени най-вероятно с нож или брадва.

Нападателят е племеник на убития възрастен мъж, а между тях имало спор за имот.

Очаква се прокуратурата да повдигне днес две обвинения - задържаният ще отговаря пред съда за смърт на повече от две лица и за смърт по особено мъчителен за жертвите начин.

Прокуратурата ще поиска 64-годишният мъж да остане за постоянно в ареста. Днес и утре ще бъдат направени аутопсиите, които ще дадат още данни за престъплението. 

64-годишният нападател често злоупотребявал с алкохола и полиция вече веднъж се е намесвала в разправия между убития възрастен мъж и племеника му.

През 2015 година е получeн сигнал, подаден от хора от Каспичан, за семеен скандал в същото семейство, което беше намерено убито в сряда, каза по-рано днес пред Нова твЯлчъм Расим, директор на ОД на МВР – Шумен. Тогава и двете страни са били предупредени от полицията с протоколи, като е трябвало да решат споровете си по съдебен ред.

Убиецът е пенсионер, живее от три години в Каспичан, като по данни на близки и познати не е контактен и често употребява алкохол.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10372

1

elbarbudo

27.09 2018 в 12:00

Самопризнанието е царицата на доказателствата.