Нападателят от Бургас ще избегне правосъдието - страдал от шизофрения

OFFNews 18 май 2017 в 07:42 10655 3

Нападателят от Бургас страда от шизофрения

Нападателят над възрастна жена в Бургас от години страдал от шизофрения. Прокуратурата в Бургас има доказателства, които доказват заболяването - епикриза, която е предоставена от негови роднини. 

Кадри от охранителна камера показаха как на 9 май 26-годишният Живко Кючуков рита без причина възрастна жена, която чака на автобусна спирка. От удара жената пада на тротоара и чупи таза си.

От прокуратурата заявяват, че разследването по случая е образувано още на следващия ден, а не в сряда, след като кадрите станаха обществено достояние. Делото е образувано срещу Живко за причинена средна телесна повреда, причинена по хулигански подбуди. Към момента обаче няма повдигнати обвинения, защото Кючюков не е привлечен като обвиняем. Причината е именно заболяването му. Прокурори са назначили нова експертиза. 

По неофициална информация Кючуков е лежал в Центъра за психично здраве през 2010 г., а само преди 2 месеца той отново е бил заведен в центъра от свои близки. Твърди се, че той редовно е взимал лекарства, но има съмнения и че е взимал наркотици.

Подобен случай, също с българин, имаше в Германия само преди няколко месеца. През декември 2016 г. мъжът изрита жена в гръб по стълбите в метрото в Берлин. Той беше заловен и, за разлика от този в България, ще бъде съден. На 25 април срещу него бяха повдигнати обвинения. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13507

3

И, сега малко хумор в стил Шарли Ебдо:
-Тате, на спирката видях младеж да рита една баба и реших да помогна.
- И, к´во станá сине?
-Бе, как какво станá? Пребихме я!!!
:D

16193

2

SC

18.05 2017 в 09:40

А за селфита в леглото шизофренията не му пречи, а? А ако на него му счупят крака, дали шизофренията ще му помогне да се измъкне от счупването?
 
X

Подкастът на OFFNews