Нападател, издирван с европейска заповед, откраднал 120 лв., но оставил 2000 лв. на пострадалия

OFFNews 26 юни 2020 в 15:12 2068 0

Съдът в Стара Загора определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.И., на 33 г., за кражба на пари и лични документи. По време на престъплението М.И. е бил в изпитателен срок за друго деяние, той е криминално проявен.

Историята започва на 18 октомври 2019 г., когато пострадалият напуснал дома си в 3 часа и отишъл в казино да играе на автоматите. По същото време М.И. е бил в заведението със свой приятел.

Човекът играл и пил около час и за това време успял да спечели над 2000 лв. Получил сумата в брой и я прибрал в джоба на панталона си.

Около 5 часа му доскучало и си тръгнал. Веднага след него излезли М.И. и приятелят му. Настигнали човека в района около автогарата. М.И. го цапардосал по главата и пострадалият паднал на земята. Нападателят му взел портфейла му, в който имало 120 лв., но оставил значително по-голямата печалба. След нападението М.И. напуснал пределите на България.

Той е издирван с европейска заповед за арест и бил хванат в Италия, откъдето бил доведен у нас. 

Районният съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че М.И. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!