Младежите, взривили банкомат в 'Люлин', остават в ареста

OFFNews Последна промяна на 07 януари 2018 в 18:08 17869 1

Двамата 18-годишни младежи, взривили банкомат в столичния кв. "Люлина" в края на миналата година, остават в ареста, реши Софийски градски съд днес.

Момчетата Валентино Валентинов и Даниел Лулев бяха задържани за взривения банкомат на булевард "Панчо Владигеров" в столичния квартал "Люлин". Терминалът се намира в помещение за свободно ползване. Младежите го взривили около 3,30 часа през нощта, но алармата им попречила да стигнат до парите.

Стойността на взривения банкомат е 27 000 лв. В него е имало 96 000 лв.

Валентинов и Лулев заявиха пред съда, че съжаляват за стореното. Даниел Лулев поиска да бъде извън ареста и заяви, че сега е 12 клас и му предстоят изпити.

Валентино Валентинов също изрази съжаление и обясни, че не възприема себе си и Даниел като опасни за обществото. Двамата са съдействали на полицията не само, за да имат чиста съвест, но и за да предотвратят подобни престъпления за в бъдеще, обясни той.

Адвокатите и на двамата поискаха по-слаба мярка за неотклонение. Съдията заяви, че двамата са съпричастни към извършването на двете престъпления - взрив на имущество и опит за кражба в тежки размери. Съдията подчерта, че въпреки, че не е налице опасност, двамата да се укрият, е на лице опасност да извършат престъпление отново, независимо, че не са осъждани преди това.

Решението за мярката подлежи на обжалване.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2947

1

theprofet

08.01 2018 в 13:23

Педофилите и убииците на свобода, лапетийте у затвора... Браво! Страшно правосъдие!