Мъж прегази дете в Ботевград и избяга. Съдът му даде 6 г. затвор

OFFNews 21 юни 2022 в 15:13 2071 1

Катастрофа

Снимка Архив

Съдът даде 6 г. затвор за прегазеното дете.

Шест години затвор получи 25-годишен младеж, който прегази дете в Ботевград. 

Подсъдимият е правоспособен водач на моторно превозно средство, притежава валидно свидетелство за правоуправление, но по време на инцидента е бил под въздействието на наркотици.

Драмата се разиграла вечерта на 18 май 2018 г., когато баща отишъл с малолетните си дъщери до хранителния магазин на ул. „Зелинград“ в Ботевград. Когато излезли от търговския обект, пред тях рязко спрял фолксваген, което накарало мъжа да направи забележка на джигита, че мястото е оживено и има много деца.

Подсъдимият се ядосал, излязъл от автомобила и се насочил срещу бащата. Децата му се уплашили и отстъпили, като по-малкото момиченце на 3 г. се оказало пред фолксвагена.

Конфликтът между двамата мъже прераснал в бой в присъствие на свидетели. Разярен младият мъж се качил в колата си и не спрял пред виковете на хората, че пред автомобила има дете. Прегазил го и заминал. Детето било откарано в болницата, но лекарите само констатирали смъртта му.

Междувременно извършителят на деянието не само избягал от местопроизшествието, но и се скрил. Отишъл при майка си, която го посъветвала да се предаде в полицията. Синът й я послушал и заедно с роднини отишъл в районно управление на МВР в София, където разказал какво е сторил с уточнението, че избягал, защото го хванало страх.

По делото е била извършена комплексна съдебномедицинска и химическа експертиза, която доказа наличие на наркотичното вещество тетрахидроканабинол в кръвта на подсъдимия по време на инцидента.

Присъдата на Окръжен съд – София подлежи на обжалване и протест пред втората съдебна инстанция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1193

1

Nikita77

21.06 2022 в 17:18

Съжелявам нашето правосъдие. За такова цинично поведение и незачитане на човешкия живот по най-брутален начин може да има само една присъда. И понеже тя е забранена от закона, остава доживот затвор без замяна.
 
X

Да помогнем на украинските деца!