Мъж от Каварна е глобен 460 евро за пътни нарушения, които направил в Холандия

OFFNews 23 януари 2018 в 12:53 12885 0

Мъж от Каварна е глобен 460 евро за пътни нарушения, които направил в Холандия

Мъж от Каварна ще плати глоби за две пътни нарушения, които е извършил в Холандия. Това реши Окръжен съд - Добрич като призна глобите, наложени в Холандия на 29-годишния мъж.

Провиненията му са били засечени по магистрала в района на Ротердам на 5 ноември 2016 година, когато в рамките на 2 минути той два пъти е нарушил разпоредбите на холандския Кодекс за движение по пътищата.

В 6.40 часа мъжът е бил засечен да изпреварва неправилно на място, където това е било забранено, а минута по-късно да шофира по пътна маркировка, с която било обозначено събиране и разделяне на пътища и пътни платна.

За всяко от извършените нарушения мъжът ще плати по 230 евро. Санкциите са били постановени на 24 май миналата година с решения на Централно инкасаторско бюро към Министерството на правосъдието в Холандия. 

Производствата в Окръжен съд - Добрич бяха образувани след изпратени от Холандия удостоверения за прилагането на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави - членки на Европейския съюз.

И двата съдебни състава прецениха, че не са налице основания за отказ от признаване и изпълнение на санкциите и мъжът трябва да плати левовата равностойност на наложените му глоби.

Делата преминаха без участието на санкционирания български гражданин, който не е бил открит на адреса си за призоваване. В проведеното задочно производство срещу него, той беше представляван от служебен защитник.

Постановените съдебни актове подлежат на обжалване пред Апелативен съд - Варна в 7-дневен срок.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови