Мая Манолова осъди Бойко Борисов за клевета

OFFNews 09 юни 2021 в 11:02 3148 0

Лидерът на гражданската платформа "Изправи се.БГ!" Мая Манолова осъди бившия премиер Бойко Борисов за клевета за сумата от 10 000 лв. Решението на Софийския градски съд не е окончателно и може да се обжалва.

Поводът за иска на Манолова са обвиненията на Борисов в сговаряне между нея и роми от Волуяк, които да компрометират ГЕРБ на кметския вот. Те бяха отправени в ефира на бТВ на 1 ноември 2019 г.

Тогава Борисов обяви следното: "Възмутен човек, който е при тях (в щаба на Манолова) и ги слуша, ми каза, че може да попитате - Снощи към 19:30-19:40 ч. във Волуяк дали госпожа Манолова е правила там среща с ромите да прави такива уйдурми...Снощи по негови думи около 19:30-19:40 ч., конспиративно, чакали са я на Волуяк и отишла да се спазарява с кои роми да излязат и да кажат: "ГЕРБ ми платиха, Фандъкова ми плати, за да гласуваме за нея".

Бойко Борисов допълва още, че "там братя Галеви са ѝ помогнали много през ромските лидери. Направихме така, че да ги търсим с червена бюлетина.
Но това не значи, че отвън някъде нямат влияние върху ромските лидери. И няма да ме учуди ако и на първия тур са правили подобни магарии”.

Като доказателства бившият омбудсман прилага и медийна публикация, в която действията й са определени като "новия Костинброд на Мая".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!