Ексклузивно Президентът назначи служебния кабинет. Стефан Янев става премиер (пълният състав)

Лабрадорите Оби Уан и Принц търсят контрабандни цигари на границата

OFFNews Последна промяна на 29 май 2018 в 12:48 3966 0

Снимка Агенция "Митници"

Две нови митнически кучета ще се включат в борбата с контрабандата на тютюневи изделия в помощ на митническите служители, съобщиха от пресцентъра на агенцията. Това са лабрадорите Оби Уан и Принц, които ще заработят на митническия пункт "Капитан Андреево" още през това лято.

Четириногите помощници са съответно на две и на една година и идват от Националния киноложки център в София.

Оби Уан и Принц вече са били в школата за обучение на митнически кучета на Агенцията "Митници" в Балчик. Обучението е под формата на игра, в която митническите кучета се приучват да разпознават миризмата на тютюневи изделия. През първия етап се тренира изграждане на екипа куче-водач. На втория етап се развиват уменията им да познават добре миризмата на тютюна. В условия, близки до реалните, те получават тестови задачи, при които трябва да намерят укритите контрабандни цигари и тютюн за пушене, уточняват от митниците.
В момента в помощ на митническите служители на Капитан Андреево в борбата с контрабандата на тютюневи изделия и наркотрафика са лабрадорът Порша и кокер шпаньолът Ричи. Именно кучето Ричи открило контрабандната пратка от над 191 кг хероин на пункта през миналата седмица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови