Кристиан Николов бил под влияние на 3 наркотика при катастрофата с Милен Цветков

OFFNews 10 юни 2021 в 14:05 2320 0

Кристиан Николов, който причини катастрофата, довела до смъртта на журналиста Милен Цветков миналата година, е шофирал под въздействието на 3 вида наркотици. Това сочи приетата от съда химическа експертиза. 

Днес започнаха разпитите на вещите лица по делото. Заради намерените наркотици в кръвта на 23-годишния Кристиан, високата скорост и липсата на спирачен път, въпреки червения светофар, прокуратурата го обвини, че умишлено е причинил смъртта на телевизионния водещ.

„Беше разбита на пух и прах защитната теза, че е било възможно тези наркотични вещества да са приети чрез случайна употреба на „Егермайстер“, в който някой, без да знае подсъдимият, може да е сложил наркотично вещество или чрез паста, специална, успокоителна за зъби, или чрез чай, какъвто той бил употребявал, каквато беше тезата в досъдебното производство", коментира адвокатът на семейството на Цветков Менко Менков.

Синът на бившия депутат от ГЕРБ Лъчезар Иванов - Георги, който е свидетел на катастрофата, обаче твърди при разпита си през май, че той, Кристиан и приятелката му Симона не са употребявали алкохол и наркотици, но разказа, че Кристиан не се чувствал добре сутринта преди инцидента.

Според Георги Кристиан пиел чай за успокоение, защото много се притеснявал преди изпит. В напитката имало съставката CBD, която се извлича от конопа. Вечерта преди катастрофата младежът казал, че ще си приготви от този чай.

Делото продължава утре с приемането на още експертизи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови