КПКОНПИ поиска отнемане на имущество за отвличане

OFFNews Последна промяна на 15 януари 2020 в 12:57 1925 0

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) взе решение за внасяне в Софийския градски съд (СГС) на иск за отнемане на 139 177 лв. от обвинен като помагач в групата, виновна за отвличането на Адриан Златков.

С друго решение КПКОНПИ иска от СГС отнемане на имущество на обща стойност 645 170.21 лв. от двама участници в организирана престъпна група за трафик на бежанци. Двойката, която живее на семейни начала, е придобила два апартамента, три къщи, три поземлени имота и автомобили, за които няма законен доход.

С шест решения комисията иска СГС и Варненския окръжен съд да отнеме незаконно имущество на стойност 3 359 641.43 лв. след образувани производства. Става дума за 9 имота за 487 000 лв. и 5 автомобила на стойност 23 700 лв.

Проверките срещу седемте лица са започнати след получени уведомления за привличането им в качеството на обвиняеми за извършени престъпления - държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение, участие в организирана престъпна група за трафик на хора, участие в организирана престъпна група за отвличания и измама в особено големи размери и пране на пари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови