Комисията Цацаров проверява лимузината за кмета на Хаджидимово

OFFNews 05 юли 2021 в 15:04 5017 0

Антикорупционната комисия влезе за втори път в община Хаджидимово.

Служителите на Сотир Цацаров проверяват една конкретна обществена поръчка, обявена от кмета Людмил Терзиев. Те са влезли след сигнал, подаден от Антикорупционния фонд. Сигналът е за покупката на скъпа кола за нуждите на градоначалника. 

В края на миналата година OFFNews разкри, че малката благоевградска община е пуснала обществена поръчка с дъх на корупция.

Кметството поиска да си купи скъп автомобил втора ръка. Но да е почти нов, а освен това черен. Описанието, което общината публикува в обществената поръчка, е толкова детайлно, че все едно го четете в шоурума на производителя. На него, всъщност, също ще му е трудно да спечели поръчката, освен ако няма под ръка автомобил, регистриран за първи път... точно през октомври 2017 г. 

За новата придобивка общината бе готова да предложи до 69 999 с ДДС. Колата трябваше да е седан, 4 по 4, с 4+1 места, употребявана около 3 г. Трябва да е автоматик и с доста екстри, вкл. бяха описана декоративните елементи.

На 10 февруари кметството се снабди с жадуваната лимузина, като на търга се яви само един кандидат.

Преди по-малко от седмица КПКОНПИ отново влезе в местната администрация. Тогава се проверяваха обществени поръчки, свързани с ремонт на улици и местната спортна зала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови