Кметът на Сандански излезе от ареста без обвинение. Бил натопен

OFFNews 16 ноември 2021 в 09:22 2440 0

Кметът на Сандански Атанас Стоянов (ВМРО) вече е на свобода. Той беше задържан в края на изборния ден, след като бяха намерени списъци със стотици имена на избиратели и плик с 2240 лв. в автомобила му. Прокуратурата обаче не му повдигна обвинение.

Заедно с него беше задържан и кметът на Склаве Павел Пъхнев, за когото има доказателства за участие в схема за платен вот в полза на кандидат-депутат.

Днес Стоянов обяви, че е бил натопен, а откритото в колата му не е негово.

"Оказах пълно съдействие на проверката на полицията. В хода й учудващо за мен в колата ми бе намерена чужда вещ, с която нямах нищо общо. Плик, в който се оказаха определена сума пари. Тази проверка продължава все още. Според мен тя е, меко казано, странна и целенасочена. Само във вчерашния ден в полицията са извикани около 120 души, които са били в списъците. От тях нито един не е потвърдил съмнението, че съм въздействал с някаква материална облага за гласуване за определено лице или партия", обясни Стоянов.

И обеща да търси правата си по съдебен път заради ареста, който според него е незаконен.

Атанас Стоянов написа във фейсбук късно снощи, че въпреки опита да бъда дискредитиран, справедливостта и истината са възтържествували.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!