Кирил Петков: Пълно безобразие, ако спецпрокуратурата следи кой влиза в МС. Оказа се СГП

От спецобвинението отричат да са искали справка за посетителите в сградата на правителството

OFFNews 31 март 2022 в 13:32 1998 0

Ако специализираната прокуратура е поискала справка за влизащите в сградата на Министерски съвет, това е пълно безобразие. Ще разпоредя проверка. 

Това заяви премиерът Кирил Петков в Благоевград. По-рано днес "24 часа" съобщи, че снощи Националната служба за охрана е получила от спецобвинението писмо, че иска списък за всички посетители на "Дондуков" 1 през януари, февруари и март по повод започнало предварително производство. 

Премиерът Кирил Петков посочи, че не е информиран за такова искане. 

От спецпрокуратурата отрекоха пред OFFNews да са искали подобна справка. 

От документа, публикуван от "24 часа", става ясно, че на 23 март прокурор Марина Ненкова от Софийската градска прокуратура е поискала от шефа на НСО бригаден генерал Емил Тонев да предостави записи от камерите за видео наблюдение на всички входове и изходи на сградата на Министерския съвет на "Дондуков" 1 за времето от 23 февруари до 23 март 2022 по досъдебно производство №109. А генералът е поставил резолюция "Спешно" с дата 23 март 2022 г.

Според писмото записите й трябват по разследването за изнудването на Васил Божков, започнато по неотложност от МВР. По това дело за 24 часа на 17 март бяха задържани Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов. СГП обаче отказа да им повдигне обвиненията, за които настоява МВР, защото е опорочило и минирало разследването с действията си. 

„Ако се опитват да видят кой влиза и излиза от МС, за да видят кои са хората, подаващи сигнали, това ще е просто поредният саботаж. Това би било поредното безобразие от Спецпрокуратурата. Трябва да се види много внимателно дали се опитват да контролират хората, които искат да дават сигнали към нас, защото знаят вече, че те отиват директно при г-жа Кьовеши”, коментира още Петков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови