Изправят пред съда мъж, подхвърлил 100 лв. на полицаи

OFFNews 23 ноември 2015 в 10:28 1653 0

Изправят пред съда мъж, подхвърлил 100 лв. на полицаи

Окръжната прокуратура във Варна е внесла обвинителен акт срещу Иван Иванов от Белослав, който подхвърли 100 лева на полицаи, за да не бъде санкциониран за управление на автомобил след употреба на алкохол, съобщиха от прокуратурата. 

На 1 октомври 2015 г. 26-годишният Иван Иванов бил забелязан от катаджии да пие в заведението "Парка" в Белослав, след което си тръгнал с автомобила си. Полицаите от Четвърто РПУ на МВР във Варна Е. Пенчев и М. Михалев се свързали с колегите си по радиостанцията и им съобщили номерата на автомобила.  

Малко по-късно автоконтрольорът Е. Пенчев вижда "Фолксваген"-а и го спира за проверка, като уведомява колегите си Георгиев и Янакиев. Шофьорът не предоставил шофьорската си книжка с обяснението, че я забравил вкъщи. Полицаите поискали проверка с дрегер, но Иванов отказал, като настоявал да реши проблема "по друг начин". След което хвърлил две банкноти по 50 лева през отворения прозорец на полицейския автомобил.

Полицаите Пенчев и Михалев го задържат, уведомяват дежурния в Четвърто РУ на МВР и на място е изпратен разследващ полицай и експерт, а срещу Иван Иванов е образувано досъдебно производство за даване на подкуп на полицаи, за да не извършат действия по служба – проверка за наличие на алкохол в кръвта при управлението на автомобил.

26-годишният мъж е извършил престъплението в изпитателния срок на условна присъда. От справката му като водач на МПС се вижда, че той има множество нарушения на правилата за движение по пътищата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!