Изправи се! Мутри вън! изтегли кандидат-депутата, обвинен, че е купувал гласове в Бургас

OFFNews 07 юли 2021 в 13:17 5762 1

"Изправи се! Мутри вън!" изтегля от листата си четвъртия в списъка на кандидат-депутатите си от Бургас Цветелин Георгиев.

Това стана след като прокуратурата поиска от Централната избирателна комисия (ЦИК) разрешение за привличане към наказателна отговорност на Ц.Г. - кандидат за народен представител на изборите на 11 юли.

Според информацията на 29 юни в бургаското село Маринка Ц. Г. е дал на "на четири лица имотна облага, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на изборите за 46-ото Народно събрание в полза на определен кандидат и коалиция".

Събраните доказателства са достатъчни по смисъла на чл.219, ал.1 от НПК за привличане към наказателна отговорност и за предявяване на обвинение за извършено престъпление по чл. 167, ал.2 от НК спрямо Ц.Г., уточняват от прокуратурата.

Скоро след съобщението на държавното обвинение водачът на листата на "Изправи се! Мутри вън!" в Бургас Живко Табаков обяви, че номинацията на Цветелин Георгиев ще бъде изтеглена и че коалицията ще окаже съдействие на разследването. Той посочва и че Цветелин Георгиев твърди, че няма съпричастност към никакви практики, нарушаващи върховенството на закона.

Ето и цялата публикация на Живко Табаков в профила му във фейсбук:

Във връзка с искането на прокуратурата за отнемането на имунитет на лице с инициали Ц. Г. и със запитванията на медии за такова лице в листата на "Изправи се! Мутри вън!" в Бургас, информирам, че ще окажа пълно съдействие на органите на реда и прокуратурата за установяването на истината.

В листата в Бургас случаят се изяснява. Цветелин Георгиев твърди, че няма съпричастност към никакви практики, нарушаващи върховенството на закона!

От този момент нататък Георгиев е отстранен от листата, за да се изясни цялата истина и да не се възпрепятства разследването.

За напускането си днес Георгиев ще подаде надлежните документи. За нас върховенството на закона е основна ценност и всяко негово нарушение, независимо от кого, смятаме за крайно неприемливо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови