Измамник получи мярка "задържане под стража" по Skype

OFFNews 20 март 2020 в 19:00 11633 1

Окръжният съд в Кюстендил и районните съдилища в Кюстендил и Дупница да гледат мерките за неотклонение посредством онлайн видео връзка чрез програмата Skype, без да бъдат водени задържаните в съдебната зала.

Това гласи заповед на административния ръководител на Окръжен съд-Кюстендил съдия Пенка Братанова.

Първият, който се "възползва" от получаване на мярка за неотклонение "задържане под стража" по Skype, е 33- годишният Георги С. от Разлог. Решението е на Районенния съд-Кюстендил под председателството на съдия Мая Миленкова. Той е обвинен в измама с пелети.

По това досъдебно производство в ареста са вече Любомир К. и Борис М.

Георги С. е обвинен, че в периода 05.06. 2019 г. – 19.06.2019 г. в съучастие, като помагач на Любомир К., умишлено е излъгал хора от село Слокощица, Харманли, Шумен и Дряново, че е представител на фирма за пелети от Северна Македония, като те са превеждали по посочена им банкова сметка капаро с уговорката да им бъдат доставени пелети.

Имотната вреда е за 3390 лв. Георги С. е осъден за тежко умишлено престъпление, със споразумение влязло в сила на 16.01.2019 г. Деянията, за които е привлечен да отговаря, са извършени няколко месеца след влизане в сила на предходната му присъда. Това кара съдът да приеме, че обвиняемият не се е поправил, а напротив - взел е участие в друга престъпна дейност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови