Издирват всички документи за злоупотреби със заменките

OFFNews 09 март 2020 в 13:50 4211 0

Във връзка с възложена от главния прокурор Иван Гешев проверка за извършването на замени на поземлени имоти в горски територии обвинители от Върховна касационна прокуратура, съвместно със служители на Главна дирекция „Национална полиция“, изискват документи (доклади, становища, заповеди и др.) от изпълнителния директор на Изпълнителна агенция по горите и от управителя на търговско дружество в София, съобщиха от СГП.

Изисканите документи са свързани с изпълнение на Решение на Европейската комисия от 5 септември 2014 г. за схема за помощ SA26212(2011/C) и NoSA.26217(2011/С), приведена в действие от България при замени на поземлени имоти в горски територии.

Изисква се цялата документация, свързана с изпълнението на обществена поръчка, с предмет избор на правоспособен независим оценител, който да извърши оценка на поземлените имоти в горски територии в съответствие с европейските изисквания, както и документи, свързани с възстановяването на предоставена на бенефициентите помощ.

Главният прокурор Иван Гешев възложи на МВР проверка във връзка с излъчено на 12 януари 2020 г. журналистическо разследване. В материала се обявяват данни за действия от Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) и Изпълнителната агенция по горите за схема за помощ при замени на поземлени имоти в горски територии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!