Избират съдии за последното дело срещу Цветанов

OFFNews 30 октомври 2015 в 08:05 2303 2

Снимка БГНЕС

Тримата върховни съдии, които ще гледат последното дело срещу Цветан Цветанов за престъпление срещу правосъдието, ще бъдат определени днес. Процесът е за втори път във ВКС, а по това обвинение бившият вътрешен министър получи две осъдителни и една оправдателна присъда, съобщи БНР. 

Процесът за шестте "Не" -та с по три удивителни, които Цветанов пише под разрешени от съдия специални разузнавателни средства по отношение на бившия великотърновски антимафиот Орлин Тодоров, претърпя разнообразни метармофози. Първо Софийският градски съд го осъди на 4 години затвор. Апелативният не просто потвърди присъдата, но и коментира нереализираните СРС като част от цялостното поведение на Цветанов като вътрешен министър.

В тези мотиви първият състав на Върховния касационен съд видя нарушение на правата му, защото не получил справедлив процес от безпристрастен съд, така делото се върна на поправителен отново в апелативния съд, който оправда Цветанов. Сега делото е отново във Върховния касационен съд по протест на прокуратурата, която продължава да иска заместник-председателят на ГЕРБ да лежи 4 години в затвора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!