Испанските документи по 'Барселонагейт' най-сетне са преведени

OFFNews 01 април 2022 в 16:47 3353 3

Документите в обем от 219 страници, изпратени от испанските власти до Специализираната прокуратура по аферата "Барселонагейт", най-сетне са преведени, стана ясно от думите на ръководителя на спецпрокуратурата Валентина Маджарова. Те бяха пратени на 14 февруари в отговор на европейска заповед за разследване.

Какво се съдържа в тях обаче Маджарова не съобщи. Само обясни, че тепърва предстои да се четат и анализират и информацията от тях ще се съпоставя с други доказателствени източници. Чак след това ще се преценява дали има достатъчно основания за повдигане на обвинения или делото ще бъде прекратено.

През февруари се разбра, че документи от 26 страници са дошли и от ДАНС със снимки и текст, но не се знае кой ги е поръчал. Те пък били на английски.

Тогава говорителят на спецпрокуратурата Христо Кръстев обясни, че в европейските заповеди за разследване са поставени много въпроси от страна на наблюдаващия прокурор. Изисква се разкриване на банкова тайна, предоставяне на движение на парични потоци, разпити на свидетели и установяване на информация, която е от значение за предмета на наказателното производство. Той обаче отказа повече подробности заради липсата на превод все още.

Миналото лято прокуратура образува досъдебно производство за пране на пари по казуса с къщата в Барселона. Маджарова обяви, че бившият премиер Бойко Борисов е бил разпитван по време на проверката, но не и в хода на разследването.

Борисов категорично отрече да притежава къща в Барселона и свърза атаките срещу него с многото си критики към правителството на Кирил Петков. Но премиерът обяви, че има снимки на Борисов в доклада на испанските власти по "Барселонагейт". На това лидерът на ГЕРБ отговори, че се е снимал много в Испания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-60

3

офф бее

02.04 2022 в 18:28

Ай бегай да се мазниш на герп бре. Някакво чувство за чест нещо? Или наведен е по-лесно... Да се чуди човек как са ви възпитавали...

14469

1

случайно прочетох

02.04 2022 в 14:38

5 странички на ден!!! :–))))))))))))))
Моля, оповестете името на гения преводач!
(Дано не се били колектив, че тогава резилът ще е мащабен!!!)
 
X

Да помогнем на украинските деца!