Хванаха измамник в Пловдив, представял се за депутат от Продължаваме промяната

OFFNews 15 юли 2022 в 09:50 2357 0

задържан

Снимка Архив

задържан

33-годишен мъж е задържан за 72 часа и привлечен като обвиняем за това, че се измамил четирима души, като се представял за депутат, съобщиха от Районната прокуратура в Пловдив. 

С.Д. се представял освен за народен представител от "Продължаваме промяната", но и за адвокат, съдия, представител на религиозна организация и посредник на политическа партия. Пред Нова ТВ от Продължаваме промяната са се разграничили от мъжа.

На неустановени дати през 2021 г. и 2022 г. в Пловдив и в Асеновград мъжът измамил трима мъже и една жена с общо 12 950 лева.

С.Д. използвал няколко схеми - обещавал, че може да узакони незаконни постройки в различни населени места в Пловдивска област, което не се е случило. Пред хора, които били загубили имотите си чрез продажби от частен съдебен изпълнител заради неплатени дългове, твърдял, че можел да им ги върне, като заведе съдебни дела и ги спечели. С.Д. получавал заплащане, но не извършвал услугите.

На 12 юли след подаден сигнал мъжът е задържан в Пловдив. При личен обиск у него е намерена пластика, която наподобявала служебна депутатска карта, но с надпис "народен председател".

С.Д. е имал офис за консултации в центъра на града, където приемал хора и  се представял за посредник на политическа партия и представител на религиозна организация. Обещавал, че можел да помогне при узаконяване на постройки и други дейности.

Пред Нова ТВ заместник-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев заяви, че в Розино, Карловско, С.Д. се появил на евангелистка сбирка и убедил 50 души от селото да му дадат между 300 и 1000 лева, за да им узакони имотите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!