Граждани пуснаха сигнал до прокуратурата срещу Дончев и аферата с НДК

OFFNews 26 юли 2017 в 18:31 20468 5

Снимка БГНЕС

Сигнал на граждани, подписан от Никола Митев, твърди, че вицепремиерът Томислав Дончев също е отговорен за неправомерно използваните милиони за българското европредседателство от бившия изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош, съобщи БНР. 

Сигналът e до главния прокурор Сотир Цацаров и е бил депозиран вчера, 25 юни. Нарушенията, които визират подалите сигнала, са свързани с контрола, който Дончев не бил упражнил, когато е бил принципал на НДК - не само по отношение на целево отпуснатите за председателството 17 милиона, но и с други дейности на единствения засега обвиняем за аферата "НДК" Мирослав Боршош.

В сигнала се цитират прессъобщения на прокуратурата по случая, публикации в сайтове и разширени репортажи от заседанията на спецпарламентарната комисия за НДК. Има и цитат от изказване на самия Томислав Дончев, че „носи своята отговорност“, което гражданите определят като "своеобразно самопризнание, че той е неглижирал умишлено финансовите нередности, оправдавайки се с постигнати резултати в сферата на културата, чиито стойности трудно могат да бъдат измерени".. Гражданите искат от Сотир Цацаров "да разпореди извършването на досъдебно производство, в което да се прецени дали Томислав Дончев да бъде привлечен също като обвиняем".

По информация на националното радио сигналът все още не е разпределен за проверка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21061

2

рамбо

26.07 2017 в 19:02

Тия граждани не разбраха ли , че Боко вече е повишил Дончев днес за добре свършената работа? Това ясно показва каква ще е съдбата на тоя сигнал. Ще почне едно разследване срещу неизвестен извършител и ....докато се забравят нещата