Горанов на разпит в полицията: Обявената за издирване кола е регистрирана два пъти в България

OFFNews 20 януари 2022 в 09:30 5992 0

Снимка Архив

Колата е регистрирана два пъти в България, към момента автомобилът е предаден в полицията. 

Това заяви бившият финансов министър Владислав Горанов, който дойде в ГДНП да даде обяснения във връзка с автомобила, с който беше спрян в края на 2021 г. на граничния пункт "Калотина", защото колата е обявена за издирване. По думите му автомобилът е регистриран от "Мото-Пфое", когато е внесен и когато в талона е било добавено неговото име като ползвател. По думите му и при двете регистрации не е бил установен проблем. 

На въпрос дали е вярно твърдението на вътрешния министър Бойко Рашков, че автомобилът е бил регистриран преди датата на производство, Горанов обясни, че няма как да знае, но ако е истина, това само "доказва тезата на вносителя на автомобила, че става въпрос за кола, която е клонирана", съобщи БТА. 

По думите му вероятно става въпрос за документна измама и добави, че към момента автомобилът е предаден на полицията.

Бившият финансов министър каза още, че граничният полицай, който е извършил проверката на пункт "Калотина", му е казал - "Наредиха ми да се върнете обратно". Той добави, че не знае кой е дал това нареждане и посочи, че за това трябва да се пита МВР.

По думите на Владислав Горанов, той е идвал три пъти в полицията да дава обяснения за автомобила, с който е бил спрян на границата и един път във връзка със сигнал на "БОЕЦ", по който има образувано досъдебно производство в прокуратурата. 

Горанов отрече обвиненията на обвиняемия бизнесмен Васил Божков, че лично на него е давал подкуп, който е отивал към Бойко Борисов. И добави, че е бил разпитван три пъти в прокуратурата по тези твърдения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки