Гледат мярката за неотклонение на бившия кмет на Стрелча

OFFNews 26 януари 2016 в 07:30 2602 2

Днес Пазарджишкия окръжен съд ще гледа мярката за неотклонение на бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев, който е обвинен в сексуално насилие над 16-годишно момиче от града.

По делото вече 15 съдии отказаха да да гледат мярката и си направиха отвод.

Мотивите за това на пазарджишките съдии са, че Иван Евстатиев е бил прокурор в Пазарджик, адвокат в местната колегия и кмет на града, поради което съдиите са били в близък контакт с него.

За да се избегнат съмненията за пристрастност, съдиите от Окръжния съд отказват да гледат делото за промяна на мярката - постоянен арест.

На 19-и януари съдът в Панагюрище остави Евстатиев в ареста с мотив, че той може да повлияе на досъдебното разследване или да се укрие. Защита оспорва с чистото съдебно минало на бившия кмет на Стрелча, който призна, че е имал сексуален контакт с момичето, но той е бил доброволен.

Според държавното обвинение обаче събраните доказателства сочат, че момичето е било приведено в безпомощно състояние, след като е погълнала голямо количество алкохол за кратко време, след което върху него е упражнено сексуално насилие.

Заключението на съдебно-медицинската експерти сочи обаче, че контактът не е бил доброволен, тъй като са установени травми, типични при силово посегателство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!