Главният прокурор Иван Гешев е на официално посещение в Турция

OFFNews 23 януари 2022 в 13:23 2707 3

Главният прокурор Иван Гешев е начело на българската делегация, която е на официално посещение в Република Турция, съобщиха от държавното обвинение.

В делегацията са включени заместник-главният прокурор и ръководител на Върховната административна прокуратура Десислава Пиронева и говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Официалното посещение е по покана на турския главен прокурор г-н Бекир Шахин.

В рамките на визитата са предвидени срещи във Върховния съд и Главната прокуратура на Република Турция. Българската делегация ще посети и новооткритата сграда на Главната прокуратура в Анкара. Основен акцент в разговорите между ръководствата на прокуратурите на двете съседни страни ще бъде продължаване на отличното сътрудничество по наказателноправни въпроси, сферата на антитероризма, както и противодействието срещу трансграничната организирана престъпност и борбата с нелегалната миграция.

Визитата е продължение на активния диалог между прокуратурите на Република България и Република Турция, намерил израз в създаването на Балканския форум на главните прокурори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови