Гешев затвори прокуратурата заради коронавируса. Съдилищата също затварят врати (допълнена)

OFFNews 10 март 2020 в 10:35 8219 3

Със заповед на главния прокурор Иван Гешев от 9 март е преустановен приемът на граждани в Приемната на главния прокурор и от административните ръководители на прокуратурите, съобщават от държавното обвинение.

Целта е превенция и намаляване на риска от възникване на нови случаи на вирусна инфекция (COVID-19) предвид създадената епидемична обстановка.

Молби, жалби, сигнали, съобщения, предложения могат да се подават в информационните центрове на прокуратурите.

Справки за движението на преписки и дела могат да се извършват на място, по телефона или чрез електронната поща и електронните сайтове на прокуратурите.

Междувременно членовете на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет препоръчаха на aдминиcтpaтивнитe pъĸoвoдитeли нa cъдилищaтa откритите съдебни заседания да ce oтлoжaт с дo eдин мeceц.

Решението е в отговор на заповед на министъра на здравеопазването от 8 март, когато бяха оповестени първите за България случаи на заразени с Covid-19, обясни представляващият ВСС Боян Магдалинчев:

"Като ще продължат да се разглеждат делата, които са на закрити заседания по принцип, и по наказателните, мерките за неотклонение, процедурите по несъстоятелност. Тоест няма стопроцентово неразглеждане на делата, а само по отношение на тези, които са в открито заседание и е свързано с явяване на страни, свидетели и лица в съдебна зала", каза Магдалинчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3810

3

Пенчо бре

12.05 2020 в 15:08

Тя, г-жа Прокуратурта, от когото се нуждае, сама ще си го доведе.

14469

1

случайно прочетох

10.03 2020 в 11:05

Параноя?