Гешев твърди, че турската прокуратура има голямо доверие на българската

OFFNews 24 януари 2022 в 18:04 3096 1

Иван Гешев и главният прокурор на Турция Бекир Шахин.

Българска делегация, ръководена от главния прокурор Иван Гешев, е приета днес от главния прокурор на Турция Бекир Шахин и от председателя на Върховния апелативен съд на Турция Мехмет Акарджа.

По време на срещата е "констатирано високото ниво на доверие и доброто сътрудничеството между двете прокуратури", твърдят от българската прокуратура.

В делегацията по покана на турския главен прокурор са включени още Десислава Пиронева, заместник на главния прокурор и ръководител на Върховната административна прокуратура и Сийка Милева, говорител на главния прокурор

От турска страна в официалните срещи са участвали зам.-главният прокурор Ридван Гюндогду, старши прокурор Илкнур Алтънташ, отговорен за международните отношения, и прокурори от Върховната прокуратура на Турция.

Обсъдени бяха въпроси от двустранен интерес, като бе подчертан приносът на Турция и България по ограничаване на нелегалната миграция в региона, съобщават от пресцентъра на българската прокуратура.

Двете делегации са обсъдили и други аспекти от правното сътрудничество, сред които противодействието срещу трансграничната организирана престъпност и борбата срещу тероризма.

В разговора между Иван Гешев и Бекир Шахин беше дадена висока оценка на съвместната инициатива по провеждане на Форума на главните прокурори от страните на Балканите, чиято втора среща се проведе миналата година в София, твърдят от българската прокуратура. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!